A Lelkek Tánca egy újabb Da Vinci Kódot rejt?

A könyv misztikus borítója talán épp ezt sugallja?

“Nem olyan rég egyik könyvesboltban keresgéltem, amikor egy fiatal pár állt mellettem. Épp Berti legújabb könyvének, a Lelkek Táncának a borítóját tanulmányozták. Ha távolodtak, akkor Leonardo Da Vinci arcát vélték felfedezni rajta.” – Varga Szabó Barbara

Sok hasonló visszajelzést kaptam a borítómról, amióta 2020 december elején a könyvem megjelent. Én magam is ledöbbentem, amikor először megpillantottam azt, amit már olyan sokan megláttak. Kicsit messzebbről kell nézni a fedelet és kicsit hunyorogva, és tényleg, nagyon misztikus, ahogy Leonardo arca kibontakozik egy pillanat alatt a képen. De vajon miért? Mi lehet az oka ennek?

Grafika: Perge Attila

A borítót egyáltalán nem szándékosan terveztem ilyenre, íme a terv, amit én rajzoltam a grafikusomnak. Azonban ha jobban belegondolok, valójában így vált a borító tökéletessé, mely hűen tükrözi a könyv üzenetét is. A történet megtanít mindent egy magasabb perspektívából szemlélni, és meglátni az isteni, igaz, szeretet alapú összefüggéseket. Ámulatba ejtett ez a felismerés.

Boritóterv skicc: Berti M. Bagdi

A regény legalább ennyire meglepő élmények együttese, és megannyi élő és elhunyt lélek tudatos vagy nem tudatos segítségével íródott. Ebbe beletartozik egyébként Leonardo da Vinci lelke is. Ő is lediktált néhány számomra megdöbbentő, de teljességgel logikus összefüggést. Igazán meg se lepett, hogy épp ő rejtőzött el a borítómon. Ez teljesen jellemző a titokzatosságot kedvelő zsenialitására. Rá is ébredtem, hogy ami a könyv tartalmát illeti, ez a Da Vinci kód egy tovább gondolt aspektusa, újabb titkok feltárásával. Végig gondoltam, mi is a két regény közti különbség vagy hasonlóság. Íme az összehasonlítás:

  1. A Da Vinci kódban Leonardo da Vinci Utolsó vacsora című festményébe rejtette Jézus lehetséges családjának létezését. A Lelkek tánca pedig feltárja Jézus fiatalkorát és családjának életét, többek közt, hogy hogyan lett Mária Magdolna a felesége abban a hiányzó 30 évben, amit eddig senki igazán nem fedett fel. Valamint hogy hogyan vált Jézusból az a magas szintű szellemi vezető, amilyennek őt megismertük a Bibliából.
  2. A Da Vinci kód szerint Jézusnak van a jelen korban is élő leszármazottja. Miért is ne? Hogy ki ő, az persze titok. A Lelkek Tánca szerint a lélekcsalád reinkarnációi élnek a jelen korban is. Miért is ne? Identitásuk szintén titok.
  3. Már érthető, hogy miért mosolyog Leonardo da Vinci a könyvem borítóján. Az a titok, amit ő az Utolsó vacsorába rejtett, s aminek nyilvánosságra hozataláért őt anno felelősségre vonták volna, most végre részletesen feltárulhatott. Így sokkal érthetőbbé válnak Jézus tanításai, ezáltal a modern kor emberének is logikus, világos utat mutatva. Valamint végre fény derül a Mona Lisa misztikus mosolyának titkára is, melybe ezúttal saját családjáról rejtett el titkot.
  4. A Da Vinci kód könyvnek a borítóján a Mona Lisa arcának felső része látszódik, a Lelkek Táncának a borítóján pedig Leonardo fejéből látszik épp a felső fele.

A könyv hatalmas érdeklődést keltett, amikor megjelent 2020 decemberében. Talán az sem véletlen, hogy a betlehemi csillag is épp ekkortájt, december 21-én jött fel újra az égre.

A kanadai Albertában, a Waterton-tavak
Nemzeti Parkjában készített kép.

“Erősítsétek szívetek ritmusát, halljátok meg szelíd sugallatát, hogy az árnyékból eljárhassátok lelketek fénybe tartó táncát”

Lelkek Tánca – Berti M. Bagdi

A Lelkek Tánca és az Angyalokkal szárnyalók kapható országszerte a könyvesboltokban. Dedikált példányok korlátozott számban megrendelhetők: www.bertimbagdi.com

Szia, Berti vagyok!

Akik ismernek azt mondják, az életem csupa szín és izgalom. Keresem az élet kis és nagy, logikus összefüggéseit.

Még több bejegyzés

Is It the next Da Vinci Code?

The Dance of the Souls will be launched soon.

Ez az oldal sütiket használ annak érdekében, hogy weboldalunk a lehető legjobb élményt nyújtsa. Bővebben »